Reiki I en Reiki II cursussen in Hoofddorp en Rijsenhout

Reiki.

Sinds 2006 ben ik Reiki Master. Reiki heeft me erg geholpen mezelf te accepteren, naar mijn lichaam te luisteren en mezelf energetisch te beschermen. Ik beoefen het Reiki systeem volgens Mikao Usui en geef Reiki 1 en 2 cursussen.

Reiki is de naam van een oude helende techniek die ongeveer 100 jaar geleden opnieuw werd uitgevonden. “Reiki“ is vaak vertaald als universele (Rei) levenskracht energie (Ki), in India wordt het „Prana“ genoemd en in China „Chi“.

Bij Reiki behandelingen wordt deze energie gekanaliseerd door de handen van de beoefenaar om zichzelf of anderen te helen en ontspannen.

Tijdens een Reiki behandeling vloeit de subtiele energie van een hoge trilling door het hele wezen. Reiki is een holistische helende methode. Het komt altijd ten goede aan alle aspecten van het zijn; het fysieke-, mentale-, emotionele-, vitale-, en spirituele lichaam. „Helen“ betekent geheel worden. Het verwijderen van alle spanningen, stagnaties, negatieve emotionele patronen, al onze „donkere“ aspecten van het zijn die vaak worden onderdrukt. Wanneer wij ons van deze hindernissen bevrijden, dan kan het zuivere licht en de liefde van ons bewustzijn doorschijnen.

Kenmerken van Reiki.

 • Reiki kan tijdens een vrij korte periode van 1 of 2 dagen worden geleerd.
 • Reiki wordt overgebracht door een initiatie van meester aan student en kan niet door boeken worden geleerd.
 • Zodra Reiki door een initiatie wordt overgebracht, kan de studenten energie Reiki voor de rest van zijn/haar leven gebruiken.
 • Reiki is altijd en overal beschikbaar.
 • Reiki vereist geen geloof en zelfs als de ontvanger er niet in gelooft werkt het ook.
 • Reiki is een prettige, ontspannende helende methode, die aan alle niveaus van het zijn werkt. Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en dieper.
 • Reiki kan aan hetzelf, andere menselijke wezens, dieren, planten en zelfs machines worden gegeven.
 • Reiki werkt voorbij tijd en ruimte en kan (met het tweede Niveau) worden gestuurd naar het verleden, de toekomst en verre plaatsen.
 • Reiki zuivert het gehele wezen.
 • Omdat een Reiki genezer als kanaal handelt en zijn/haar eigen energie niet weggeeft put het de genezer niet uit.
 • Reiki vult aan, verbetert en vergroot bij alle andere (alternatieve) helende methodes.
 • Reiki heeft zijn eigen intelligentie en stroomt altijd aan waar het het meest nodig is.
 • Reiki zuivert ook de atmosfeer en leidt tot een harmonisch omgeving.
 • Reiki vergroot het niveau van bewustzijn en maakt ontvankelijker voor subtiele energieën.
 • Reiki steunt en stimuleerd het lichaam om te helen.
 • Reiki verhoogt geestelijke helderheid.
 • Reiki brengt het energetische systeem in evenwicht.
 • Reiki geeft negatieve gedachten vrij en verhindert ophoping van spanning.
 • Reiki is een opening naar spirituele bewustzijn van het wezen.
 • De liefdevolle aanraking van Reiki helpt om dichter bij onze broers en zusters te komen en te herinneren dat wij uiteindelijk al één zijn.

Reiki Levels

Om langzaam aan de oneindige energetische mogelijkheden van Reiki te wennen werd de Reiki techniek gestructureerd in verschillende Niveaus.

Niveau 1: Is waarschijnlijk het belangrijkst aangezien het de student opent en hem van de universele levenskracht bewust maakt, waar hij reeds een deel van is. Een niveau 1 beoefenaar leert om energie met zijn handen naar zichzelf of de ander te kanaliseren door handoplegging of op zeer korte afstanden van een paar centimeters. De beoefenaar is eenvoudig een kanaal en staat de kosmische intelligentie toe om door hem te handelen.

Niveau 2: Is een andere grote stap. De student ontvangt verscheidene energetische hulpmiddelen in de vorm van symbolen en Mantras (heilige geluiden) die hem/haar meer controle over de energie geven en hem de capaciteit geven om energie te verzenden in tijd en ruimte zoals verleden, toekomst en verre plaatsen.

Niveau 3: Het „hoofdniveau“ is het antwoord aan de diepe wens in uw hart om deze kostbare gift met anderen te delen. Reiki onderwijzen betekent jezelf aan Reiki en het spirituele leven in her algemeen volledig te geven. U wordt geen meester over Reiki. U staat Reiki en spiritualiteit toe om u te beheersen. U ontvangt wat meer krachtige symbolen en mantras en leert hoe te om initiatie in Reiki te geven.


Initiatie.

De manier om Reiki te leren is door een initiatie van een Reiki master. Tijdens de initiatie wordt Reiki aan de student overgebracht, energie centra geopend en in de „juiste frequentie“ gestemd. Een initiatie kan tussen 10 en 30 minuten duren waarin de student op een stoel met de ogen gesloten zit terwijl de meester een ritueel uitvoert waardoor Reiki wordt overgebracht. De ervaringen die men tijdens de initiatie kan hebben zijn zeer verschillend en allen zijn goed. Voor sommige mensen is het zeer subtiel en enkel ontspannend, voor anderen is het zeer ontroerend terwijl zij het helen van oude trauma's ervaren, visies zien of berichten ontvangen. Het is belangrijk om geen verwachten te hebben en niet met andere mensen te vergelijken. Iedereen ervaart precies wat nodig is.

Vanwege de grote golf van energie die door het systeem gaat, verschijnen er daarna vaak enkele reinigingssymptomen.

Na de initiatie blijft men open voor Reiki en kan het voor de rest van het leven gebruiken. De initiatie kan zo vaak worden herhaald als men wenst.

Kijk naar mijn tijden en tarieven

Ontwikkeld door Slimbytes.nl